Matematik
Bestem tallet k..?
24. oktober 2007 af
Mucahida (Slettet)
Linjen m er givet ved ligningen
m : 15x - 8y + k =0
Bestem tallet k, således at afstanden fra punktet A(-2,3) til linjen m er 6.
m : 15x - 8y + k =0
Bestem tallet k, således at afstanden fra punktet A(-2,3) til linjen m er 6.
Svar #1
24. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Kan du ikke huske afstandsformlen? Prøv at finde den i din matematikbog, og så er det blot at løse ligningen.
Svar #2
24. oktober 2007 af kleif
Du ved at:
afstand = (ax+b-y)/sqrt(1+a^2)
hvor:
a = liniens hældningskoeff.
b = liniens b-værdi
(x,y) = punktet
Så skal du isoloere b (som så er k i din opgave):
afstand = (ax+b-y)/sqrt(1+a^2)
<=>
afstand*sqrt(1+a^2) = ax+b-y
b = (afstand*sqrt(1+a^2)+y-ax
Så kan du sætte tallene ind.
(men du skal nok lige isolere y i din linie først).
afstand = (ax+b-y)/sqrt(1+a^2)
hvor:
a = liniens hældningskoeff.
b = liniens b-værdi
(x,y) = punktet
Så skal du isoloere b (som så er k i din opgave):
afstand = (ax+b-y)/sqrt(1+a^2)
<=>
afstand*sqrt(1+a^2) = ax+b-y
b = (afstand*sqrt(1+a^2)+y-ax
Så kan du sætte tallene ind.
(men du skal nok lige isolere y i din linie først).
Skriv et svar til: Bestem tallet k..?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
