Matematik
andengradspolynimium - rod
25. oktober 2007 af
Astridtm (Slettet)
Jeg kan ikke rigtig finde ud af følgende opgave.. nogen der kan hjælpe?
Et andengradspolynomium f har følgende forskrift
f(x) = x^2 + kx + 0,25k
For hvilke tal k har andengradspolynomiet f netop én rod?
Jeg kan regne ud at det er k=0 og k=1, men hvorda beregner man det??
Et andengradspolynomium f har følgende forskrift
f(x) = x^2 + kx + 0,25k
For hvilke tal k har andengradspolynomiet f netop én rod?
Jeg kan regne ud at det er k=0 og k=1, men hvorda beregner man det??
Svar #3
25. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Når diskriminanten d er lig 0, så er der netop én løsning.
Når diskriminanten d er lig 0, så er der netop én løsning.
Svar #4
25. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)
En ligning på formen
f(x) = ax² + bx + c
..har diskriminanten.
d = b² - 4ac
Når/hvis diskriminanten er lig 0, har funktionen kun én rod.
d>0 (to løsninger)
d=0 (én løsning)
d<0 (ingen løsninger)
Du har funktionen:
f(x) = x² + kx + 0.25k
Den tilhørende diskriminant må være:
d = k² - 4·1·0.25k
Da d=0 fås
0 = k² - 4·1·0.25k
Isoler k.
f(x) = ax² + bx + c
..har diskriminanten.
d = b² - 4ac
Når/hvis diskriminanten er lig 0, har funktionen kun én rod.
d>0 (to løsninger)
d=0 (én løsning)
d<0 (ingen løsninger)
Du har funktionen:
f(x) = x² + kx + 0.25k
Den tilhørende diskriminant må være:
d = k² - 4·1·0.25k
Da d=0 fås
0 = k² - 4·1·0.25k
Isoler k.
Skriv et svar til: andengradspolynimium - rod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
