Matematik

Ligning!!

25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)
Håber der en nogle som vil hjælpe mig. :D

skal løse denne ligning :
Bestem en regneforskrift for den lineære funktion f, der opfylder:
f(3) = 8 og f(–1) = 0
Udregn f(2).


Løs ligningen f(x) = 10

det er den sidste opgave jeg har problemer med.



Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

har du lavet den første del? hvis ja, så sættes din funktion 10, hvormed ligningen løses...

Svar #2
25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)

Ja, har lavet den første del..

hvor skal jeg sætte 10 ind?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

så har du din funktion... dvs.
din funktion sættes lig 10, hvormed ligningen løses...

Svar #4
25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D

Svar #5
25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)

jeg er ikke helt sikker på at det jeg laver er rigtigt, kunne du måske lige regne dem ud, og så kan jeg sammenligne dem med mine resultater..??

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

tja... smid dine udregninger ind, så kigger vi lige på det:)

Svar #7
25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)

f(10)=4x10+-4

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Hvad er din forskrift til funktionen? for det der er intet resultat...

Svar #9
25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)

Bestem en regneforskrift for den lineære funktion f, der opfylder:
f(3) = 8 og f(–1) = 0
Udregn f(2).


Løs ligningen f(x) = 10

selve opgaven ser sådan ud, og det er den sidste opgave jeg har problemer med, dvs f(x)=10

jeg har ingen anelse om hvad jeg skal gøre..?

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Du skrev før, at du havde beregnet regneforskriften, ergo må du have den... Så... hvad er forskriften så?


Svar #11
25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)

Jamen de lyder således:

f(2)=4x2+-4=4

f(x)=4x x+-4=-4


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Det lader til, at du lige skulle kigge på første del igen, den løses således:

1) forskriften findes ved brug af dine to punkter; (3;8)og (-1;0)
Benyt først:
a= (y2-y1)/(x2-x1) for at bestemme a

Når a er fundet, så findes b ved:
b=ax-y

Hvormed du nu kender forskriften for den lineære funktion(y=ax+b)


2)
Du kan nu beregne f(2) ved indsættelse af 2 på x's plads i din forskrift.

3) Du sætter din funktion(f(x)) lig 10 og løser ligningen som fremkommer.


Svar #13
25. oktober 2007 af Eliza** (Slettet)

Okay, forstår det virkelig ikke. har prøvet, men kan ikke. Men tak for hjælpen ellers, sætter pris på det :)

Skriv et svar til: Ligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.