Matematik

ny her-vinkel mellem vektoren:(

27. oktober 2007 af Tanya420 (Slettet)
hey er der nogen der kan hjælpe mig hvordan man regner sådan en opgave:

vektoren a(2 2), b(1 -4) og c(-2 3).

jeg skal nu beregn vinklen mellem vektoren a+b+c og x-aksen dvs retning af vektoren!!!

(hvordan beregner man vinklen af tre vektorer overhoved?? og hvordan regner man retningen??
plzzzzzzzz help)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

læg dine tre vektorer sammen, og find vinklen mellem denne og x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2007 af mathon

vektor_a + vektor_b + vektor_b = (2+1+(-2);2+(-4)+3) = (1;1)

vinklen, v, med x-aksen:

tan(v) = y/x = 1/1 = 1

v = tan^-1(1) = 45°


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2007 af mathon

rettelse:

vektor_a + vektor_b + vektor_b = (2+1+(-2);2+(-4)+3) = (1;1) -->

vektor_a + vektor_b + vektor_c = (2+1+(-2);2+(-4)+3) = (1;1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2007 af Tina17 (Slettet)

tusind tak Mathon det var meget overskueligt:)
nu har jeg vinklen mellem vektorerne, men hvad mener den så med retningen?hvordan skal jeg renge den ude?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2007 af Tina17 (Slettet)

Hey Tanya det kan være du kan løse resten dvs retningen....Jeg har nemlig det samme opgave som du har , derfor spurgte mathon om lidt mere hjælp;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2007 af mathon

retningen = vinklen med x-aksen.

Du ER færdig!

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2007 af Tina17 (Slettet)

Oh ok !!. Tusind tak:)

Skriv et svar til: ny her-vinkel mellem vektoren:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.