Fysik
Newtons 2.lov
28. oktober 2007 af
mikeh (Slettet)
Hej.. er vi enige om at Newtons 2. lov kan skrives;
Fc = m*a
a kan sættes til: v^2/r, deraf:
Fc= m*v^2/r
håber i kan hjælpe :D
Hej.. er vi enige om at Newtons 2. lov kan skrives;
Fc = m*a
a kan sættes til: v^2/r, deraf:
Fc= m*v^2/r
håber i kan hjælpe :D
Svar #1
28. oktober 2007 af Riemann
a er ikke i almindelighed v^2/r. For en partikel med konstant hastighed er a = 0 eksempelvis.
Men hvis man betragter en partikel i en jævn cirkelbevægelse så er a=v^2/r
Men hvis man betragter en partikel i en jævn cirkelbevægelse så er a=v^2/r
Svar #2
28. oktober 2007 af Riemann
Se bort fra #1. Jeg uddyber det lige lidt mere.
Newtons anden lov er givet ved
F = m*a
hvor F er den resulterende kraft på et legeme og a er accelerationen.
Hvis man betragter et legeme i jævn cirkelbevægelse gælder
F_c = m v^2/r
hvor F_c er centripetalaccelerationen.
Jeg håber at dette besvarer dit spørgsmål
Newtons anden lov er givet ved
F = m*a
hvor F er den resulterende kraft på et legeme og a er accelerationen.
Hvis man betragter et legeme i jævn cirkelbevægelse gælder
F_c = m v^2/r
hvor F_c er centripetalaccelerationen.
Jeg håber at dette besvarer dit spørgsmål
Svar #3
28. oktober 2007 af mikeh (Slettet)
jaeh.. det gjorde det ihvert fald :P 1000 tak for det ;)
Skriv et svar til: Newtons 2.lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
