Matematik

ligning

29. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Løs Ligning:

8/3x - 7/6 = 6x + 5/3

bemærk at ved 8/3 står bogstavet x ud fra brøkstregen

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af mathon

(8/3x - 7/6)*6 = (6x + 5/3 )*6

16x - 7 = 36x + 10

1) isoler x'erne på de ene side og tallene på den anden

2) divider på begge sider med koefficienten til x

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)

8/3x - 6x = 5/3 + 7/6

-10/3x = 17/6

x = -51/60

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.