Matematik
reducere
30. oktober 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Reducer følgende:
(4x - 3y + 5z)*(1/2x + 7z) * (-9y - x)
(4x - 3y + 5z)*(1/2x + 7z) * (-9y - x)
Svar #1
30. oktober 2007 af mathon
jeg undskylder for den forvirrende past-fejl, som jeg ført NU opdager, jeg har lavet i den oprindelige tråd:
(4x - 3y + 5z)*(1/2x + 7z) * (-9y - x) =
(2x^2 - 1,5xy +2,5xz + 28xz - 21yz + 35z^2)(-9y - x) =
(2x^2 - 1,5xy + 30,5xz - 21yz + 35z^2)(-9y - x) =
-18x^2y + 13,5xy^2 - 274,5xyz + 189y^2z - 315yz^2 - 2x^3 + 1,5x^2y -30,5x^2z + 21xyz - 35xz^2 =
-2x^3 - 16,5x^2y - 30,5x^2z +13,5xy^2 - 253,5xyz - 35xz^2 + 189y^2z - 315yz^2
.................................................................................................................................................
kommentarer:
først er (4x - 3y + 5z)*(1/2x + 7z) ganget sammen baglæns fra, den lille ind i den store parentes. De 6 led er herefter reduceret.
den reducerede parentes (2x^2 - 1,5xy + 30,5xz - 21yz + 35z^2) er herefter ganget med den sidste parentes (-9y - x) bagfra med resultatet
-18x^2y + 13,5xy^2 - 274,5xyz + 189y^2z - 315yz^2 - 2x^3 + 1,5x^2y -30,5x^2z + 21xyz - 35xz^2, som
reduceres og ordnes
til
-2x^3 - 16,5x^2y - 30,5x^2z +13,5xy^2 - 253,5xyz - 35xz^2 + 189y^2z - 315yz^2
(4x - 3y + 5z)*(1/2x + 7z) * (-9y - x) =
(2x^2 - 1,5xy +2,5xz + 28xz - 21yz + 35z^2)(-9y - x) =
(2x^2 - 1,5xy + 30,5xz - 21yz + 35z^2)(-9y - x) =
-18x^2y + 13,5xy^2 - 274,5xyz + 189y^2z - 315yz^2 - 2x^3 + 1,5x^2y -30,5x^2z + 21xyz - 35xz^2 =
-2x^3 - 16,5x^2y - 30,5x^2z +13,5xy^2 - 253,5xyz - 35xz^2 + 189y^2z - 315yz^2
.................................................................................................................................................
kommentarer:
først er (4x - 3y + 5z)*(1/2x + 7z) ganget sammen baglæns fra, den lille ind i den store parentes. De 6 led er herefter reduceret.
den reducerede parentes (2x^2 - 1,5xy + 30,5xz - 21yz + 35z^2) er herefter ganget med den sidste parentes (-9y - x) bagfra med resultatet
-18x^2y + 13,5xy^2 - 274,5xyz + 189y^2z - 315yz^2 - 2x^3 + 1,5x^2y -30,5x^2z + 21xyz - 35xz^2, som
reduceres og ordnes
til
-2x^3 - 16,5x^2y - 30,5x^2z +13,5xy^2 - 253,5xyz - 35xz^2 + 189y^2z - 315yz^2
Skriv et svar til: reducere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
