Matematik
vinkelhalveringslinje - hvordan finder jeg A m.m.?
30. oktober 2007 af
andreaspeter89 (Slettet)
Hej jeg har givet en trekant: b=3, C=90 og A's vinkelhalveringslinje er 4. Hvordan kommer jeg videre, hvordan finder jeg A, eller noget andet der gør at jeg kan finde alle trekantens værdier?
tak
tak
Svar #1
30. oktober 2007 af JonasTerp (Slettet)
Tegn først en retvinklet trekant som en skitse af den trekant i opgaven.
Derefter indsætter du dine angivelser og tegner din vinkelhalveringslinje og du får derved to trekanter i samme trekant. Du kan nu vha. pythagoras finde linjestykket a" mellem C og B":
a" = sqr(4^2-3^2) = 2,646
A = (90-tan^-1(3/2,646))*2 = 82,82 grader
B = 90-82,82 = 7,18 grader
c = 3/sin B = 24
a = sin A*24 = 23,81
Derefter indsætter du dine angivelser og tegner din vinkelhalveringslinje og du får derved to trekanter i samme trekant. Du kan nu vha. pythagoras finde linjestykket a" mellem C og B":
a" = sqr(4^2-3^2) = 2,646
A = (90-tan^-1(3/2,646))*2 = 82,82 grader
B = 90-82,82 = 7,18 grader
c = 3/sin B = 24
a = sin A*24 = 23,81
Skriv et svar til: vinkelhalveringslinje - hvordan finder jeg A m.m.?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
