Fysik
Densitet
30. oktober 2007 af
Rillo91 (Slettet)
Hej - nogen der hurtigt kan sige hvordan man regner densiteten af en sten ud?
Svar #2
30. oktober 2007 af Rillo91 (Slettet)
det er mere hvordan man sætter forsøget op. Hvordan jeg regner massen og rumfagnet. Jeg læser noget med vand i et målebære eller noget? men kan ikke rigtig finde en ordentlig beskrivelse.
Svar #3
30. oktober 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)
Densitet af sten:
1. Du vejer stenen for, at finde massen (m), fylder vand i et måleglas (f.eks. 40mL) og aflæser vandets rumfang (V), kommer stenen i og aflæser igen rumfanget (1mL = 1cm3), i dette tilfælde er det så 40cm3.
2. Så regner du stenens rumfang ud ved, at trække vandets rumfang fra stenen og vandets rumfang (f.eks. 40cm3-42cm3=2cm3).
3. For så, at regne densiteten af stenen ud, bruger du formlen:
? = masse/Volumen.
Det vil altså sige: ?= 5,4g/2cm3 =2,7g/cm3
1. Du vejer stenen for, at finde massen (m), fylder vand i et måleglas (f.eks. 40mL) og aflæser vandets rumfang (V), kommer stenen i og aflæser igen rumfanget (1mL = 1cm3), i dette tilfælde er det så 40cm3.
2. Så regner du stenens rumfang ud ved, at trække vandets rumfang fra stenen og vandets rumfang (f.eks. 40cm3-42cm3=2cm3).
3. For så, at regne densiteten af stenen ud, bruger du formlen:
? = masse/Volumen.
Det vil altså sige: ?= 5,4g/2cm3 =2,7g/cm3
Svar #4
30. oktober 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)
? = rho. ved ikke hvordan det er forvandlet til et spørgesmålstegn :D
Skriv et svar til: Densitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
