Kemi

Mængdeberegninger

30. oktober 2007 af jegheddermartin (Slettet)
0,236 g jern(II)sulfat-vand (1/7) opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100 mL.

a) Beregn den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning.

Fe2+ i sur opløsning reagerer med Cr2O72- efter reaktionsskemaet:

Fe2+(aq) + Cr2O72-(aq) --> Fe3+(aq) + Cr3+(aq)

b) afstem reaktionsskemaet

c) beregn volumenet af 0,0150 M K2Cr2O7 der skal anvendes for at oxidere alle Fe2+ i opløsningen til Fe3+

Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=414689

Brugbart svar (2)

Svar #2
30. oktober 2007 af mathon

afstem reaktionsskemaet

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=75703

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af osmannerriget (Slettet)

hvorfor skal der ikke nogen koefficient foran Cr2O72- i trin 2 :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2009 af mathon

se

 åhh - det var det samme link - sådan kan det gå, når der er langt mellem indlægsdatoerne


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af mathon

dvs.

        6FeSO4  +  K2Cr2O7  +  7H2SO4  →  K2SO4  +  3Fe2(SO4)3  +  Cr2(SO4)3  +  7H2O


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2009 af mathon

n(FeSO4) = (0,236 g)/(151,91 g/mol) = 0,001554 mol

M(K2Cr2O7) = 294,21 g/mol

                                          6FeSO4 + K2Cr2O7 + 7H2SO4 → K2SO4 + 3Fe2(SO4)3 + Cr2(SO4)3 + 7H2O
ækvivalente mængder i mol:      6             1            
aktuelle mængder i mol:      0,001554       x

x/(1 mol) = (0,001554 mol)/(6 mol)

x = (0,001554/6)·(1 mol) = 0,00025893 mol

volumen af fornøden K2Cr2O7-mængde: (0,00025893 mol)/(0,0150 mol/L) = 0,017262 L ≈ 17,3 mL


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2009 af osmannerriget (Slettet)

Det var ikke helt svaret på mit spg :-)

Det jeg spørger om er: der hvor du skriver "Op- og nedgange afstemmes med 2Cr og 6 Fe" hvorfor skal der ikke også stå 2 foran Cr2O72-, da du jo både skriver 6 foran fe3+ og fe2+... her refere jeg til følgende link: http://www.peecee.dk/index.php/upload/view/75703

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2011 af millimeterpapirbrugeren (Slettet)

 Da der netop står Cr2 i Cr2O72- ville der jo blive 4 Cr hvis du satte 2 foran: 2 Cr2O72-, og dermed ville reaktionsskemaet altså ikke gå op.  Hvis du forstår?


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.