Matematik

Fælles punkter (ligning)

30. oktober 2007 af fifi88 (Slettet)
Hej.
Jeg skal finde fællespunkterne for disse to forskrifter

f(x)=x^3+1 og g(x)=

Skal man så ikke sætte dem overfor hinanden og så få x til at stå alene?

x^3+1 = 2x^2+1

Problemet er at løse denne ligning. Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

x^3+1=2x^2+1

2x^2-x^3

x^2(2-x)

Nulregel:

x=0 v x=2

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

0=2x^2-x^3

0=x^2(2-x)

Glemte lige lighedstegnene :S

Svar #3
30. oktober 2007 af fifi88 (Slettet)

Mange tak skal du have :D

Skriv et svar til: Fælles punkter (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.