Matematik

Førstegangsviede kvinder

31. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Har siddet og prøvet i flere timer nu. Hjælp søges.

Nedenfor ses en tabel over gennemsnitsalderen for førstegangsviede kvinder i Danmark i årene 1994 til 2003.

Årstal:1994-1995-1996-1997-1998-1999-2000-2001-2002-2003
Gen.al:29,2-29,3-29,5-29,7-29,9-30,2-30,1-30,3-30,5-31

A)Lav en lineær model f(x)=ax+b over gennemsnitsalderen for førstegangsviede i perioden 1994-2003, hvor x betegner antal år efter 1994 og f(x) betegner gennemsnitsalderen.

Der har jeg så fået tegnet en og får regeressionen Y=0,182x-334,6 (Kan det passe)

B)Hvor meget stiger gennemsnitsalderen om året i følge modellen?

C)Hvor meget stiger gennemsnitsalderen på 5 år ifølge modellen?

D)Hvor stor vil gennemsnitsalderen være i 2008, hvis modellen holder stik?

E)Hvis modellen holder, hvornår vil gennemsnitsalderen så være 40år?

På forhånd tak hvis der er en/flere der vil hjælp.:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Har du slet ingen bud på nogen af de sidste 4 opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af janko (Slettet)

A)
Ud fra dine tal, så passer forskriften

B)
gennemsnitsalderen er udtrykket a,vil jeg mene (hældningskoefficienten).

C)
tag f. eks. år 1993 og 1998 for at udregne stigning, eller 1995 og 2000 f. eks.

D) Du ved at f(x) er lineær, og du ved hvor meget gennemsnitsalderen stiger pr. år, så kan du vel også beregne det for tre år

E) her skal du f(x) lig med 40 og udregne x!

Svar #3
31. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Måske B)f(1)=0,182(1)-334,6=-334,418 pr år. men det kan da ik´passe når der står den stiger.?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af janko (Slettet)

D) hvis du vil gøre det let, kan du beregne det som f(2008)...

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af janko (Slettet)

# 3, NEJ!
se opgaven og forhold det med virkeligheden...
kan ens gennemsnitsalder falde med over 334 år??


du har f(x) = -0.184x - 334,6... a svarer til gennemsnitsalderen stigning!

Svar #6
31. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

altså:

f(x)= 0,182x-334,6

Så tager jeg 0,182 og det er så det den stiger med pr. år

ik´

Svar #7
31. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hjælp:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2007 af janko (Slettet)

f(x) = a*x + b

jeg siger, at a svarer til gennemsnitsalderens stigning
a er i dit tilfælde 0,182... altså stiger gennemsnitsalderen med 0,182 år..

Skriv et svar til: Førstegangsviede kvinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.