Matematik

ligning

31. oktober 2007 af KME89 (Slettet)
hvordan omskriver 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af mathon

4x^2-12x+9 = (2x)^2 - 2*(2x)*3 + 3^2 = ?

Svar #2
31. oktober 2007 af KME89 (Slettet)

vil du ikke forklar hvordan du gør ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af mathon

(ax+b)^2 = (ax)^2 + 2*(ax)*b + b^2

skrevet omvendt

(ax)^2 + 2*(ax)*b + b^2 = (ax+b)^2


der skal altså være

3 led, hvoraf
de to skal være kvadrattal
det tredje skal være det dobbelte af røddernes produkt

Svar #4
31. oktober 2007 af KME89 (Slettet)

Arrrh Okay tusind Tak! Nu er jeg med (: er nemlig ved at øve mig i opg u. hjælpemidler skal snart til prøve i det såå.. :D

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.