Matematik
Hjælp til to simple stykker!
31. oktober 2007 af
ggf (Slettet)
Sidder og har knoklet hele dag, men kan ikke løse disse to:
1. 3x^2-4x+2=-5-7
2. 4+6(x-2)-(4-x)> eller = 7x-5
Er der ikke en der gider at vis hvordan man udregenr disse?
1. 3x^2-4x+2=-5-7
2. 4+6(x-2)-(4-x)> eller = 7x-5
Er der ikke en der gider at vis hvordan man udregenr disse?
Svar #1
31. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)
1.
Skriv den på standardformen 3x^2-4x+14 = 0. Så skal du finde diskriminanten (d), og bruge løsningsformlen for andengradsligninger.
2.
Start med at gange parenteserne ud: 4+6x-12-4+x >= 7x-5. Der er 7x på hver side af ulighedstegnet så de går ud. Du ender derfor med udsagnet -12 >= -5. Dette er er et falsk udsagn, -12 er jo ikke større end eller lig med -5, så uligheden har ingen løsninger. Med andre ord L = Ø
Skriv den på standardformen 3x^2-4x+14 = 0. Så skal du finde diskriminanten (d), og bruge løsningsformlen for andengradsligninger.
2.
Start med at gange parenteserne ud: 4+6x-12-4+x >= 7x-5. Der er 7x på hver side af ulighedstegnet så de går ud. Du ender derfor med udsagnet -12 >= -5. Dette er er et falsk udsagn, -12 er jo ikke større end eller lig med -5, så uligheden har ingen løsninger. Med andre ord L = Ø
Svar #2
31. oktober 2007 af ggf (Slettet)
TUSIND tak! :)
så kan jeg omsider løse stykker og gå i seng! :D
så kan jeg omsider løse stykker og gå i seng! :D
Svar #4
31. oktober 2007 af ggf (Slettet)
Hov lige et spørgsmål:
I det første stykke, er diskriminaten -152. Dette er ensbetydende med at ligningen ingen løsninger har, ikke?
I det første stykke, er diskriminaten -152. Dette er ensbetydende med at ligningen ingen løsninger har, ikke?
Skriv et svar til: Hjælp til to simple stykker!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
