Matematik

Hjælp til løsning af gåde!

31. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)
Ok har fået stillet en gåde, som jeg simpelthen ikke kan løse og håber derfor på lidt hjælp fra jeres side.

"En dreng stille sin mor en lille gåde:"Jeg tænker nu på et tal. Hvis jeg kvadrere det og trækker 8 fra får jeg det dobbelte af tallet, hvilket tal tænker jeg på?"

Kan simpelthen ikke overskue det! :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af badooo (Slettet)

Han tænker på et tal. Vi kalder det x.

Vi kvadrerer det, dvs. opløfter det i anden, og trækker så 8 fra:

x^2-8

Det skulle så give det dobbelte af x, dvs. 2x:

x^2-8=2x

Træk 2x fra på begge sider, og løs den som du løser en andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af ggf (Slettet)

hmm kan ikke rigtig finde ud af det kommer frem til

x=-8?

Svar #3
01. november 2007 af Alkymisten (Slettet)

#2

Får slev det samme, så går ud fra at det er rigtigt, eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af Duffy

Tallet er 4

eller

tallet er -2

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af Esbenps

x²-8=2x

x² - 2x - 8 = 0

Denne 2.gradsligning er normeret (a = 1), så man kan gætte, at rødderne må være 4 og -2, da 4+(-2) = 2 og 4*(-2) = -8.

Skriv et svar til: Hjælp til løsning af gåde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.