Matematik
Tangentligning. opg. 6.001 B
31. oktober 2007 af
din--mor (Slettet)
Der er givet en funktion: f(x)=1/4x^3-x^2+4
a)Tegn grafen for f, og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med første aksen.
b)Bestem ligningen for den tangent (t1), til grafen f der går igennem det skæringspunkt P, der har den mindste første koordinat. Grafen for f har en anden tangent (t2, som også går igennem P.
c)Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
Det er faktisk kun spørgsmål c jeg har brug for hjælp til, jeg har regnet både a) og b) ud.
a)= tegnes ind på grafregneren., hvorefter jeg blot skriver zero, og finder de 3 skæringspunkter; (-2,0) og (2,0) og (4,0).
b)=herefter har jeg tegnet en tangent der går i gennem -2 da det er skæringspunktet som er mindst. ligningen for denne tangent er: f(x)=6x+12
HÅBER DER ER EN DER KAN HJÆLPE MIG MED OPGAVE c)
a)Tegn grafen for f, og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med første aksen.
b)Bestem ligningen for den tangent (t1), til grafen f der går igennem det skæringspunkt P, der har den mindste første koordinat. Grafen for f har en anden tangent (t2, som også går igennem P.
c)Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
Det er faktisk kun spørgsmål c jeg har brug for hjælp til, jeg har regnet både a) og b) ud.
a)= tegnes ind på grafregneren., hvorefter jeg blot skriver zero, og finder de 3 skæringspunkter; (-2,0) og (2,0) og (4,0).
b)=herefter har jeg tegnet en tangent der går i gennem -2 da det er skæringspunktet som er mindst. ligningen for denne tangent er: f(x)=6x+12
HÅBER DER ER EN DER KAN HJÆLPE MIG MED OPGAVE c)
Svar #1
31. oktober 2007 af ibibib (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=305103
Skriv et svar til: Tangentligning. opg. 6.001 B
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
