Fysik
Legme der "rulles ud"
01. november 2007 af
Morten1988 (Slettet)
Hej alle.
Jeg sidder lige fast i en opgave her.
Det jeg har med at gøre er en Jo-Jo der rulles ud under påvirkning af tyngdekraften. Jeg skal så finde dens acceleration.
Jeg kender følgende:
Dens inertimoment = 8.974*10^-5*kg*m^2
Dens vægt = 605*g
Dens "rulle" radius = 1cm
Nogen der har en ide om hvordan man kan finde accelerationen for dette legeme?
Jeg sidder lige fast i en opgave her.
Det jeg har med at gøre er en Jo-Jo der rulles ud under påvirkning af tyngdekraften. Jeg skal så finde dens acceleration.
Jeg kender følgende:
Dens inertimoment = 8.974*10^-5*kg*m^2
Dens vægt = 605*g
Dens "rulle" radius = 1cm
Nogen der har en ide om hvordan man kan finde accelerationen for dette legeme?
Svar #1
01. november 2007 af sheaf (Slettet)
Undlad at stille samme spørgsmål to gange:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=415842
Hvis du er utilfreds med svaret, så spørg direket til det i stedet.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=415842
Hvis du er utilfreds med svaret, så spørg direket til det i stedet.
Svar #2
01. november 2007 af Morten1988 (Slettet)
Så vil jeg gerne lige pointere at det altså ikke er samme spørgsmål. Spørgsmål 1 var en jo-jo der rullede ned at et skråplan, dette spørgsmål er den Jo-Jo der "rulles" ud altså den holdes i hånden og "tabes" så mod jorden. Så vidt jeg ved er det ikke det samme.
Svar #3
01. november 2007 af sheaf (Slettet)
Jo, det er præcist samme fremgangsmåde. Blot er N=0, F er snorkraften og der optræder en ny geometrisk betingelse.
Skriv et svar til: Legme der "rulles ud"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
