Matematik

Reducer regnetstykker :(

01. november 2007 af Billal001 (Slettet)
Hejsa, er der nogle der gerne vil vise mig hvordan man reducere, jeg kan ikke finde ud af det, og jeg skal snart til terminsprøve :( Her et et regnestykke vi kan regne sammen :

4a*(a-5b) + 20ab = ____

Det er forvirrende :(

Svar #1
01. november 2007 af Billal001 (Slettet)

Det skal helst være en hurtigt metode.. For ellers for jeg travlt til terminsprøven :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du ganger bare 4a på hvert af de to led i parentesen, og forkorter derefter de led ud, som kan det.

Svar:
4a²

Svar #3
01. november 2007 af Billal001 (Slettet)

Vil du ikke vise mig det sådan het fudt ud hvordan du har regnet det ud med mellemregninger? please.. Jeg skal have det banket ind i hovedet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af mathon

4a*(a-5b) + 20ab = 4a*a - 4a*5b + 20ab = 4a^2 - 20ab + 20ab = 4a^2

Skriv et svar til: Reducer regnetstykker :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.