Kemi
Entalpiændring
01. november 2007 af
Montavr (Slettet)
Jeg har en opgave hvor jeg skal bestemme mange værdier, og heraf entalpiændringen (DELTA H).
reaktionsskemaet ser sådan her ud:
Mg(s) + 2HCl -> MgCl2(aq) + H2(g)
Temperaturen stiger fra 20-30
og massen er 20g = 0,02kg
jeg bruger m*c*DELTA-T = Q
Jeg ved at reaktionen er en exotermisk reaktion, og at delta T er sluttemp. - starttemp.
Når jeg har sat det ind i formlen får jeg: 0,836kJ
Så står der at jeg skal bestemme den molare entalpiændring, og her får jeg den til et positivt tal, når jeg dividerer med 0,002262mol (Mg(s)). Entalpiændringen er 369,58 kJ/mol
Tabelværdien siger at entalpiændringen er -307,6 kJ/mol
og det passer jo slet ikk med det tal jeg får, altså 369,58 kJ/mol
Eller jo hvis fortegnet ikke var der. Men er det fordi jeg har gjort noget forkert?
reaktionsskemaet ser sådan her ud:
Mg(s) + 2HCl -> MgCl2(aq) + H2(g)
Temperaturen stiger fra 20-30
og massen er 20g = 0,02kg
jeg bruger m*c*DELTA-T = Q
Jeg ved at reaktionen er en exotermisk reaktion, og at delta T er sluttemp. - starttemp.
Når jeg har sat det ind i formlen får jeg: 0,836kJ
Så står der at jeg skal bestemme den molare entalpiændring, og her får jeg den til et positivt tal, når jeg dividerer med 0,002262mol (Mg(s)). Entalpiændringen er 369,58 kJ/mol
Tabelværdien siger at entalpiændringen er -307,6 kJ/mol
og det passer jo slet ikk med det tal jeg får, altså 369,58 kJ/mol
Eller jo hvis fortegnet ikke var der. Men er det fordi jeg har gjort noget forkert?
Svar #1
03. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvad er deltaH for de enkelte komponenter? - hvilken for af HCl har du brugt?
Skriv et svar til: Entalpiændring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
