Fysik
Geigertæller vol. 2
02. november 2007 af
equinoxe (Slettet)
Hej
Jeg forstår slet ikke det her, se hvad jeg fandt på en side:
http://www.dettmaring.dk/fysikogkemi/geigertaeller.htm
Ifølge den udregning har jeg så regnet ud at:
N= 5000(imp/sek)/1-5000(imp/sek)*0,001(sek)/10(sek)= 12500 "rigtige impulser", dvs 12500 gange pr. 10 sekund slår elektronerne fra strålingen ind i atomerne fra gassen i en geigertælleren, og giver en lille strøm, dette er så 1250 gange pr sekund..
Hvis vi antager at en impuls er 0,001 volt, og vi ganger dette tal med 1250, får vi 1,25 volt pr sekund, hvis vi så anog at man lavede geigertællerne 1*1 cm (1 cm2) og vi lavede en "plade" med geigertællere på 3000 cm2, så kunne vi gange tallet med 3000, dvs vi kunne skabe en strøm på 3000*1,25 = 3750 volt?
Er det bare mig der er bimlende skør?
eller hvad?
Håber der er nogle der kan se "billedet"...
Jeg forstår slet ikke det her, se hvad jeg fandt på en side:
http://www.dettmaring.dk/fysikogkemi/geigertaeller.htm
Ifølge den udregning har jeg så regnet ud at:
N= 5000(imp/sek)/1-5000(imp/sek)*0,001(sek)/10(sek)= 12500 "rigtige impulser", dvs 12500 gange pr. 10 sekund slår elektronerne fra strålingen ind i atomerne fra gassen i en geigertælleren, og giver en lille strøm, dette er så 1250 gange pr sekund..
Hvis vi antager at en impuls er 0,001 volt, og vi ganger dette tal med 1250, får vi 1,25 volt pr sekund, hvis vi så anog at man lavede geigertællerne 1*1 cm (1 cm2) og vi lavede en "plade" med geigertællere på 3000 cm2, så kunne vi gange tallet med 3000, dvs vi kunne skabe en strøm på 3000*1,25 = 3750 volt?
Er det bare mig der er bimlende skør?
eller hvad?
Håber der er nogle der kan se "billedet"...
Svar #1
02. november 2007 af peter lind
Første del
5000/(1 - 5000*0,001/10) = 5000/(1-5/10) = 5000/(1-0,5) = 5000/0,5 = 10000
Anden del. Der skal du altså kende mere til Geigertællere end du gør.
5000/(1 - 5000*0,001/10) = 5000/(1-5/10) = 5000/(1-0,5) = 5000/0,5 = 10000
Anden del. Der skal du altså kende mere til Geigertællere end du gør.
Svar #2
02. november 2007 af equinoxe (Slettet)
når ja, det siger sig selv..
Og det var også derfor jeg håbede på at nogle kunne komme med noget erfaring omkring geigertællere?
Jeg kender kun til basis princippet..
Og det var også derfor jeg håbede på at nogle kunne komme med noget erfaring omkring geigertællere?
Jeg kender kun til basis princippet..
Skriv et svar til: Geigertæller vol. 2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
