Fysik
Tryk
03. november 2007 af
mathboy (Slettet)
hej jeg har de 2 opgaver som jeg skal besvare men problemet er at jeg ikke kan finde formlen som jeg skal bruge.
1) På bunden af en sø,hvor trykket er 165 Kpa dannes en luftboble med rumfanget 0,95cm³.
Luftboblen stiger op til overfladen hvor trykket nu er 100 Kpa
Hvor stor er boblens rumfang,lige før den når overfladen.
2) Bergen Rumfanget af 1 mol af en gas ved trykket 100 Kpa (1 bar) og temperaturen 0 Celisus grader.
1) På bunden af en sø,hvor trykket er 165 Kpa dannes en luftboble med rumfanget 0,95cm³.
Luftboblen stiger op til overfladen hvor trykket nu er 100 Kpa
Hvor stor er boblens rumfang,lige før den når overfladen.
2) Bergen Rumfanget af 1 mol af en gas ved trykket 100 Kpa (1 bar) og temperaturen 0 Celisus grader.
Svar #1
03. november 2007 af kaspx (Slettet)
1) Du skal udnytte Boyle Mariottes lov:
p_1 * V_1 = p_2 * V_2
2) Anvend idealgasligningen:
pV = nRT (husk du skal omregne temperaturen til Kelvin)
p_1 * V_1 = p_2 * V_2
2) Anvend idealgasligningen:
pV = nRT (husk du skal omregne temperaturen til Kelvin)
Svar #2
03. november 2007 af mathon
da temperaturen ikke er nævnt i opgaveteksten, må det antages, at den stort set er konstant - altså den samme ved vandoverfladen som ved søens bund:
dT = 0:
hvorfor
Boyle-Mariottes Lov
kan anvendes:
1)
P_nede*V_nede = P_oppe*V_oppe
V_oppe = (P_nede/P_oppe)*V_nede =....
2)
P*V = n*R*T
V = n*R*T/P
R = 8,31451 J/(mol*K) = 0,083145 bar*L/(mol*K)
V = (1 mol)*(0,083145*bar*L*mol^(-1)*K^(-1)*(273*K)/(1 bar)
V =
dT = 0:
hvorfor
Boyle-Mariottes Lov
kan anvendes:
1)
P_nede*V_nede = P_oppe*V_oppe
V_oppe = (P_nede/P_oppe)*V_nede =....
2)
P*V = n*R*T
V = n*R*T/P
R = 8,31451 J/(mol*K) = 0,083145 bar*L/(mol*K)
V = (1 mol)*(0,083145*bar*L*mol^(-1)*K^(-1)*(273*K)/(1 bar)
V =
Skriv et svar til: Tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
