Kemi
Partialtryk i kemi?
03. november 2007 af
DianaNZ (Slettet)
Hey.
Jeg sidder her med Eksamensoplægget fra Maj 2002 og har lidt problemer med en opgave.
Man får at vide at der bliver pumpet ren CH3OH(g) ind i en tom beholder ved 250*C, efter det er kommet ind i beholderen er trykket for CH3OH(g) 2 bar. og ved 250*C har Kp værdien 14,4.
spørgsmålet nu er hvordan man beregner partialtrykkene af methanol og DME ud fra denne ligevægt:
2CH3OH(g) <---> CH3OCH3(g)+H20(g)
på forhånd tak.
Di
Hey.
Jeg sidder her med Eksamensoplægget fra Maj 2002 og har lidt problemer med en opgave.
Man får at vide at der bliver pumpet ren CH3OH(g) ind i en tom beholder ved 250*C, efter det er kommet ind i beholderen er trykket for CH3OH(g) 2 bar. og ved 250*C har Kp værdien 14,4.
spørgsmålet nu er hvordan man beregner partialtrykkene af methanol og DME ud fra denne ligevægt:
2CH3OH(g) <---> CH3OCH3(g)+H20(g)
på forhånd tak.
Di
Svar #1
03. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
x = trykket af DME eller H2O ved ligevægt
14,4 = x^2/(2-x)^2
Dette giver en andengradsligning, løs mht. x.
14,4 = x^2/(2-x)^2
Dette giver en andengradsligning, løs mht. x.
Svar #2
03. november 2007 af DianaNZ (Slettet)
Hmm.. jeg forstår ikke hvad du mener? eller hvorfor man ska beregne det på den måde?
samt at du får to x-værdier der ligger tæt op af hinanden, 1,58 og 2,72
vær sød at uddybe
Svar #3
04. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
x er sluttrykket af DME og H2O (se reaktionsskema).
Du får 2 positivt værdier, men kun en af dem kan være rigtig. Da du starter med at methanolen er 2 bar, hvilken værdie mener du så er den rigtige?
Hvis x = 2,72, så betyder det at sluttrykket af methanol er negativt (kan du selv se hvorfor?), og derfor må den anden løsning være rigtig.
Forstår du nu?
Du får 2 positivt værdier, men kun en af dem kan være rigtig. Da du starter med at methanolen er 2 bar, hvilken værdie mener du så er den rigtige?
Hvis x = 2,72, så betyder det at sluttrykket af methanol er negativt (kan du selv se hvorfor?), og derfor må den anden løsning være rigtig.
Forstår du nu?
Skriv et svar til: Partialtryk i kemi?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
