Matematik

Ligningen x^2-x-6=0

03. november 2007 af Humblebee (Slettet)
Er dette hvad jeg helt præcis skal gøre når jeg får en opgave med overskrift Løs ligningen x^2-x-6=0??

Og har jeg overhovedet lavet den korrekt?

x^2-x-6=0

d=-1^2(4*1*(-6)=25

så har jeg fundet rødderne

x= (1+-v25)/2 = -2 ? 3




Svar #1
03. november 2007 af Humblebee (Slettet)

Ja jeg ser lige at mit kvadratrodtegn er ændret til et v og mit "og-tegn" til et ?. Hvordan skriver jeg disse symboler herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2007 af kuerten15

Ja det er rigtigt..

Du kan eventuelt også tjekke resultatet på din lommeregner...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2007 af kuerten15

Kvadratrodstegn skrives SQRT eller Sqrt, dvs SQRT(værdi)

"Og-tegn" skriver du bare og.

Det er i hvert fald det jeg bruger.. og det plejer folk at genkende.

Svar #4
03. november 2007 af Humblebee (Slettet)

Thanx... :0)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2007 af Molle (Slettet)

Men det skal vel være et "eller" i denne sammenhæng?

Svar #6
03. november 2007 af Humblebee (Slettet)

Det har du da helt ret i, hvis jeg siger at x er -2 eller 3. Ellers skal jeg nok skrive at der er to rødder x1 og x2.

x1= (1-Sqrt(25)/2 = -2 og
x2= (1+Sqrt(25)/2 = 3

;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

hvordan kan det være at du har fået det til 25 når jeg regner det ud giver det 24


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du tænker formodentlig på beregningen af diskriminanten

        d = b2 - 4ac

Her er a = 1, b = -1 og c = -6 , så

        d = (-1)2 - 4·1·(-6) = 1 + 24 = 25 .


Skriv et svar til: Ligningen x^2-x-6=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.