Matematik
Differentialligning og punkt på graf
03. november 2007 af
Nanaa (Slettet)
Bestem til differentialligningen y'+y=20x+3 den løsning hvis graf går gennem punktet P(1,4)...
nogen der kan hjælpe?
nogen der kan hjælpe?
Svar #1
03. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Hvis det skal gøres kort, så har en differentialligning af typen:
y'+f(x)*y=r(x) løsningen
y(x)=e^(-h)*(integralet(e^h*r(x)dx + C), hvor h=integralet(f(x)dx.
Jeg kan godt på et senere tidspunkt give dig en lidt fyldigere forklaring, men du skulle have det, der er nødvendigt for at løse den. Start med at finde h. Vi taler om en såkaldt lineær 1. ordens differentialligning.
y'+f(x)*y=r(x) løsningen
y(x)=e^(-h)*(integralet(e^h*r(x)dx + C), hvor h=integralet(f(x)dx.
Jeg kan godt på et senere tidspunkt give dig en lidt fyldigere forklaring, men du skulle have det, der er nødvendigt for at løse den. Start med at finde h. Vi taler om en såkaldt lineær 1. ordens differentialligning.
Skriv et svar til: Differentialligning og punkt på graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
