Matematik

Find a Find b.

04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)
Jeg har to koordinatsæt for to ligninger
F(x): (2,5) & (5,-3)
G(x): (2,5) & (5,5)
.. hvordan finder jeg a og b??

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hvis der er tale om rette linjer, og hvis a er hældningskoefficient (stigningstal) så gælder der at

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Hvis b er skæring med y-aksen (andenaksen) så gælder der at

b = y - ax

hvor a er hældningskoefficienten og (x,y) er ét af koordinatsættene.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

...(x1,y1) og (x2,y2) er koordinatsæt på linjen.

Svar #3
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

hmm.. sært har også brugt den formel, men jeg får et underligt resultat??

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Det er meget muligt - men sålænge du ikke fortæller os hvad du får, skal man være Gud for at kunne validere dit resultat.

For f(x) får jeg

f(x) = (-8/3)x + 31/3

Svar #5
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

aarg, jeg har lavet en dum regnefejl!
jeg prøver lige at se om det hjælper :)

Svar #6
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

aarg, jeg har lavet en dum regnefejl!
jeg prøver lige at se om det hjælper :)

Svar #7
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

kan man godt skriver :
f(x) = -2 2/3x + 10 1/3
i stedet?

Svar #8
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

skrive*

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Nej, skriv det som i #4.

Svar #10
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

okay, er det andet svar da for upræcist?

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#11.
Nej, men det er ikke særlig "gymnasie-agtig". Du kan alternativt skrive:

f(x) = (-2 + 2/3)x + (10 + 1/3)

men jeg synes du skal skrive det som i #4.

Skriv et svar til: Find a Find b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.