Generelt
Svært integrale
04. november 2007 af
¤Sofie¤ (Slettet)
S sin^2 (3x) * cos^3 (2x) dx
Hvordan løser jeg den? :S
Hvordan løser jeg den? :S
Svar #2
05. november 2007 af Euler (Slettet)
S sin^2 (3x) * cos^3 (2x) dx
= S ((e^(3xi) - e^(-3xi))/2i)^2 * ((e^(2xi) + e^(-2xi))/2)^3 dx
= (1/-32) * S (e^(3xi) - e^(-3xi))^2 * (e^(2xi) + e^(-2xi))^3 dx
= (1/-32) * S (e^(6xi) + e^(-6xi) - 2) * (e^(6xi) + e^(-6xi) + 3e^(4xi) * e^(-2xi) + 2e^(2xi)*e^(-4xi)) dx
= (1/-32) * S (e^(6xi) + e^(-6xi) - 2) * ((e^(6xi) + e^(-6xi) + 3e^(2xi) + 2e^(-2xi)) dx
= (1/-32) * S e^(12xi) + 1 + 3e^(8xi) + 2e^(4xi) + 1 + e^(-12xi) + 3e^(-4xi) + 2e^(-8xi) -2e^(6xi) + 2e^(-6xi) + 6e^(2xi) + 4e^(-2xi) dx
= (1/-32) * S e^(12xi) + e^(-12xi) + 3e^(8xi) + 2e^(-8xi) + 2e^(4xi) + 3e^(-4xi) -2e^(6xi) + 2e^(-6xi) + 6e^(2xi) + 4e^(-2xi) + 2 dx
= (1/-32) * S 2*cos(12x) + 3e^(8xi) + 2e^(-8xi) + 2e^(4xi) + 3e^(-4xi) -4i*sin(6x) + 6e^(2xi) + 4e^(-2xi) + 2 dx
= (1/-32) * S 2*cos(12x)dx + S 3e^(8xi)dx + S 2e^(-8xi)dx + S 2e^(4xi)dx + S 3e^(-4xi)dx - S 4i*sin(6x)dx + S 6e^(2xi)dx + S4e^(-2xi)dx + S 2dx
= (1/-32) * (1/6)*sin(12x) + (3/8i)e^(8xi) + (2/-8i)e^(-8xi) + (1/2i)e^(4xi) + (3/4i)e^(-4xi) + (2/3i)*cos(6x)dx + 3i*e^(2xi) - 2i*e^(-2xi) + 2x + k, hvor k er en konstant.
= S ((e^(3xi) - e^(-3xi))/2i)^2 * ((e^(2xi) + e^(-2xi))/2)^3 dx
= (1/-32) * S (e^(3xi) - e^(-3xi))^2 * (e^(2xi) + e^(-2xi))^3 dx
= (1/-32) * S (e^(6xi) + e^(-6xi) - 2) * (e^(6xi) + e^(-6xi) + 3e^(4xi) * e^(-2xi) + 2e^(2xi)*e^(-4xi)) dx
= (1/-32) * S (e^(6xi) + e^(-6xi) - 2) * ((e^(6xi) + e^(-6xi) + 3e^(2xi) + 2e^(-2xi)) dx
= (1/-32) * S e^(12xi) + 1 + 3e^(8xi) + 2e^(4xi) + 1 + e^(-12xi) + 3e^(-4xi) + 2e^(-8xi) -2e^(6xi) + 2e^(-6xi) + 6e^(2xi) + 4e^(-2xi) dx
= (1/-32) * S e^(12xi) + e^(-12xi) + 3e^(8xi) + 2e^(-8xi) + 2e^(4xi) + 3e^(-4xi) -2e^(6xi) + 2e^(-6xi) + 6e^(2xi) + 4e^(-2xi) + 2 dx
= (1/-32) * S 2*cos(12x) + 3e^(8xi) + 2e^(-8xi) + 2e^(4xi) + 3e^(-4xi) -4i*sin(6x) + 6e^(2xi) + 4e^(-2xi) + 2 dx
= (1/-32) * S 2*cos(12x)dx + S 3e^(8xi)dx + S 2e^(-8xi)dx + S 2e^(4xi)dx + S 3e^(-4xi)dx - S 4i*sin(6x)dx + S 6e^(2xi)dx + S4e^(-2xi)dx + S 2dx
= (1/-32) * (1/6)*sin(12x) + (3/8i)e^(8xi) + (2/-8i)e^(-8xi) + (1/2i)e^(4xi) + (3/4i)e^(-4xi) + (2/3i)*cos(6x)dx + 3i*e^(2xi) - 2i*e^(-2xi) + 2x + k, hvor k er en konstant.
Svar #3
05. november 2007 af Euler (Slettet)
Glemte lige en parentes helt til sidst.
Den fuldstændige løsning er (1/-32) * ((1/6)*sin(12x) + (3/8i)e^(8xi) + (2/-8i)e^(-8xi) + (1/2i)e^(4xi) + (3/4i)e^(-4xi) + (2/3i)*cos(6x)dx + 3i*e^(2xi) - 2i*e^(-2xi) + 2x) + k
Den fuldstændige løsning er (1/-32) * ((1/6)*sin(12x) + (3/8i)e^(8xi) + (2/-8i)e^(-8xi) + (1/2i)e^(4xi) + (3/4i)e^(-4xi) + (2/3i)*cos(6x)dx + 3i*e^(2xi) - 2i*e^(-2xi) + 2x) + k
Svar #4
05. november 2007 af Euler (Slettet)
"dx" skal lige fjernes, så det bliver altså
S sin^2 (3x) * cos^3 (2x) dx =
(1/-32) * ((1/6)*sin(12x) + (3/8i)e^(8xi) + (2/-8i)e^(-8xi) + (1/2i)e^(4xi) + (3/4i)e^(-4xi) + (2/3i)*cos(6x) + 3i*e^(2xi) - 2i*e^(-2xi) + 2x) + k
S sin^2 (3x) * cos^3 (2x) dx =
(1/-32) * ((1/6)*sin(12x) + (3/8i)e^(8xi) + (2/-8i)e^(-8xi) + (1/2i)e^(4xi) + (3/4i)e^(-4xi) + (2/3i)*cos(6x) + 3i*e^(2xi) - 2i*e^(-2xi) + 2x) + k
Skriv et svar til: Svært integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
