Matematik
Er dette rigtigt lavet?
05. november 2007 af
bobop (Slettet)
Opgave: bestem rødderne i andengradspolynomiet
f(x)=x^2-x-2
Min fremgangsmåde:
0=x^2-x-2
Nu bruges diskriminant formlen!
x=+-b-vd / 2a
X=?
X=?
Er opgaven rigtig forstået?
f(x)=x^2-x-2
Min fremgangsmåde:
0=x^2-x-2
Nu bruges diskriminant formlen!
x=+-b-vd / 2a
X=?
X=?
Er opgaven rigtig forstået?
Svar #2
05. november 2007 af bobop (Slettet)
Det er ikke resultatet jeg har problemer med, men jeg er i tvivl om jeg har bestemt rødderne.
Ved du desuden hvordan man faktoriserer polynomiet?
Ved du desuden hvordan man faktoriserer polynomiet?
Svar #4
05. november 2007 af badooo (Slettet)
#0
Ja, du har forstået opgaven rigtigt, mht. at du skal beregne diskriminanten - jeg er dog lidt i tvivl, om du mener at (-b-+sqrt(d)) / 2a er formlen for diskriminanten, da den formel du skriver er løsningsformlen. Diskriminanten d = b^2 - 4*a*c
Ja, du har forstået opgaven rigtigt, mht. at du skal beregne diskriminanten - jeg er dog lidt i tvivl, om du mener at (-b-+sqrt(d)) / 2a er formlen for diskriminanten, da den formel du skriver er løsningsformlen. Diskriminanten d = b^2 - 4*a*c
Skriv et svar til: Er dette rigtigt lavet?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
