Matematik
Omskrivning af en ligning.
05. november 2007 af
Simoneemilie (Slettet)
Jeg skal omskrive ligningen x^2-4x+y^2+2y+z^2-8z-15=0
Det er fordi jeg skal finde kuglens centrum og Radius. Men desværre fatter jeg ikke hvordan man omskriver det her møg :S
Det er fordi jeg skal finde kuglens centrum og Radius. Men desværre fatter jeg ikke hvordan man omskriver det her møg :S
Svar #1
05. november 2007 af mathon
x^2-4x+y^2+2y+z^2-8z-15=0
x^2-4x = (x-2)^2-2^2 = (x-2)^2-4
y^2+2y = (y+1)^2-1^2 = (y+1)^2-1
z^2-8z = (z-4)^2-4^2 = (z-4)^2-16, som indsat i x^2-4x+y^2+2y+z^2-8z-15=0
giver
(x-2)^2-4+(y+1)^2-1+(z-4)^2-16-15=0
(x-2)^2+(y+1)^2+(z-4)^2-36=0
(x-2)^2+(y+1)^2+(z-4)^2=6^2
(x-2)^2+(y-(-1))^2+(z-4)^2=6^2 til sammenligning med
(x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2=r^2
x^2-4x = (x-2)^2-2^2 = (x-2)^2-4
y^2+2y = (y+1)^2-1^2 = (y+1)^2-1
z^2-8z = (z-4)^2-4^2 = (z-4)^2-16, som indsat i x^2-4x+y^2+2y+z^2-8z-15=0
giver
(x-2)^2-4+(y+1)^2-1+(z-4)^2-16-15=0
(x-2)^2+(y+1)^2+(z-4)^2-36=0
(x-2)^2+(y+1)^2+(z-4)^2=6^2
(x-2)^2+(y-(-1))^2+(z-4)^2=6^2 til sammenligning med
(x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2=r^2
Svar #2
05. november 2007 af Simoneemilie (Slettet)
Oki jeg forstår det meste..meeeen..
1)hvor kommer de 16 fra i linje 5?
2) hvorfor skiver du 6^2? må jeg ikke godt bare skrive = 36?
og betyder det så at mit centrum = (2,1,4)
1)hvor kommer de 16 fra i linje 5?
2) hvorfor skiver du 6^2? må jeg ikke godt bare skrive = 36?
og betyder det så at mit centrum = (2,1,4)
Skriv et svar til: Omskrivning af en ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
