Kemi
Hjælp, kemi eksperter!
06. november 2007 af
Unknownz (Slettet)
Har siddet med de 2 opgaver i timevis. Hjælp!
I en vandig opløsning på 1,00 M mælkesyre er 2,94 % af syren omdannet til laktat.
Beregn styrkekonstanten Ks for syren..?
I en fortyndet opløsning af butansyre er pH = 3,40
Styrkekonstanten Ks = 1,7 * 10-5 M
Udregn den aktuelle koncentration af butansyre..?
I en vandig opløsning på 1,00 M mælkesyre er 2,94 % af syren omdannet til laktat.
Beregn styrkekonstanten Ks for syren..?
I en fortyndet opløsning af butansyre er pH = 3,40
Styrkekonstanten Ks = 1,7 * 10-5 M
Udregn den aktuelle koncentration af butansyre..?
Svar #1
06. november 2007 af mathon
mælkesyre:
................HX <--> H^(+) + X^(-)
koncentration:
start............c........0......0
ligevægt...c(1-0,0294)..0,0294c....0,0294c
[H^(+)]*[X^(-)]/[HX] = Ks
0,0294c*0,0294c/c(1-0,0294) = Ks
0,0294c*0,0294c/c(1-0,0294) = Ks
0,0294^2/(1-0,0294)*c = Ks
Ks = 0,00089054*1,00
Ks = 8,9054*10^(-4)
butansyre:
pKs = -log(Ks) = -log(1,7*10^(-5)) = 4,77, hvilket indikerer middelstærk syre
pH = -log[(-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs))/2]
-pH = log[(-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs))/2]
10^(-pH) = (-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs))/2
2*10^(-pH) = -Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs)
2*10^(-pH)+Ks = sqr(Ks^2+4*Ks*Cs)
(2*10^(-pH)+Ks)^2 = Ks^2+4*Ks*Cs
(2*10^(-pH)+Ks)^2-Ks^2 = 4*Ks*Cs
[(2*10^(-pH)+Ks)^2-Ks^2]/(4*Ks) = Cs eller skrevet
Cs = [(2*10^(-pH)+Ks)^2-Ks^2]/(4*Ks)
Cs = [(2*10^(-3,4)+1,7*10^(-5))^2-(1,7*10^(-5))^2]/(4*1,7*10^(-5))
Cs =
................HX <--> H^(+) + X^(-)
koncentration:
start............c........0......0
ligevægt...c(1-0,0294)..0,0294c....0,0294c
[H^(+)]*[X^(-)]/[HX] = Ks
0,0294c*0,0294c/c(1-0,0294) = Ks
0,0294c*0,0294c/c(1-0,0294) = Ks
0,0294^2/(1-0,0294)*c = Ks
Ks = 0,00089054*1,00
Ks = 8,9054*10^(-4)
butansyre:
pKs = -log(Ks) = -log(1,7*10^(-5)) = 4,77, hvilket indikerer middelstærk syre
pH = -log[(-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs))/2]
-pH = log[(-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs))/2]
10^(-pH) = (-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs))/2
2*10^(-pH) = -Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs)
2*10^(-pH)+Ks = sqr(Ks^2+4*Ks*Cs)
(2*10^(-pH)+Ks)^2 = Ks^2+4*Ks*Cs
(2*10^(-pH)+Ks)^2-Ks^2 = 4*Ks*Cs
[(2*10^(-pH)+Ks)^2-Ks^2]/(4*Ks) = Cs eller skrevet
Cs = [(2*10^(-pH)+Ks)^2-Ks^2]/(4*Ks)
Cs = [(2*10^(-3,4)+1,7*10^(-5))^2-(1,7*10^(-5))^2]/(4*1,7*10^(-5))
Cs =
Svar #2
06. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Givet ligevægten
Mælkesyre <-> Laktat + H+
er
Ks givet ved:
Ks = [Laktat]*[H+]/[Mælkesyre]
Hvis 2,94% af mælkesyren er omdannet til Laktat, må der være 100-2,94% tilbage som mælkesyre. Antag, at der for hver laktat, der dannes, også dannes en H+ jævnfør ligevægten.
Opgave B regnes på samme måde idet du nu kender pHa og H+
Mælkesyre <-> Laktat + H+
er
Ks givet ved:
Ks = [Laktat]*[H+]/[Mælkesyre]
Hvis 2,94% af mælkesyren er omdannet til Laktat, må der være 100-2,94% tilbage som mælkesyre. Antag, at der for hver laktat, der dannes, også dannes en H+ jævnfør ligevægten.
Opgave B regnes på samme måde idet du nu kender pHa og H+
Svar #5
09. december 2007 af Damir (Slettet)
Besværlig måde den er løst på.
10^(-3.4)=[H3O+]
[H3O+]=0,000398M
1,7*10(-5)^M=0,000398M^2/(c(s)-0,000398M)
c(s)= 0,009721
10^(-3.4)=[H3O+]
[H3O+]=0,000398M
1,7*10(-5)^M=0,000398M^2/(c(s)-0,000398M)
c(s)= 0,009721
Skriv et svar til: Hjælp, kemi eksperter!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
