Kemi
Et trick eller virkelighed?
07. november 2007 af
DeutscherDäne (Slettet)
Tjek det her ud og fortæl mig om det virkelig kan lade sig gøre rent kemisk, eller om det bare er vandet i mælken som bliver så kold at det fryser til sukkerlignende krystaller??
http://www.metacafe.com/watch/825390/how_to_turn_milk_into_instant_sugar/
Jeg vil desuden gerne have hjælp til opgave 3 her:
http://www.emu.dk/gym/fag/ke/forening/kemiol/opgaver/plakatopgaver-07.pdf
http://www.metacafe.com/watch/825390/how_to_turn_milk_into_instant_sugar/
Jeg vil desuden gerne have hjælp til opgave 3 her:
http://www.emu.dk/gym/fag/ke/forening/kemiol/opgaver/plakatopgaver-07.pdf
Svar #1
07. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)
1) Det første link virker ikke, de skriver at det er fjernet fra siden.
2) C(HCl) = 10^-7 M
HCl + H2O <=> H3O+ + Cl-
Endvidere er der vandets egen dissociation:
2H2O <=> H3O+ + HO- , vandets ionprodukt: [H3O+][HO-] = Kw
Ladningsbevarelse:
[H3O+] = [Cl-] + [HO-] = C(HCl) + Kw/[H3O+] <=>
[H3O+]^2 - C(HCl)[H3O+] - Kw = 0
Du har nu en 2 gradsligning som skal løses.
Resultatet er at pH = 6,79 , de andre ting må du selv regne ud.
2) C(HCl) = 10^-7 M
HCl + H2O <=> H3O+ + Cl-
Endvidere er der vandets egen dissociation:
2H2O <=> H3O+ + HO- , vandets ionprodukt: [H3O+][HO-] = Kw
Ladningsbevarelse:
[H3O+] = [Cl-] + [HO-] = C(HCl) + Kw/[H3O+] <=>
[H3O+]^2 - C(HCl)[H3O+] - Kw = 0
Du har nu en 2 gradsligning som skal løses.
Resultatet er at pH = 6,79 , de andre ting må du selv regne ud.
Skriv et svar til: Et trick eller virkelighed?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
