Kemi
Hjælp!!!!!!!
07. november 2007 af
Unknownz (Slettet)
[2 spørgsmål] ! håber i kan hjælpe..
1]
Kompleks:
Ag+ (aq) + 2 S2O3^(2-) (aq) <--> Ag(S2O3)2^(3-) (aq)
K = 1,0 * 10^13 M^-2
[S2O32-] = 0,010 M
[Ag(S2O3)23-] = 1,0 * 10^-5 M
Jeg skal finde koncentrationen af Ag+
Kunne jeg fx løse denne ligning? :
[Ag(S2O3)23-] / [S2O32-] * [Ag+] = K
>>> 1,0 * 10-5 M / 0,010 M * x = 1,0 * 10^13 M^-2
- Eller har i en bedre ide til at udregne det på?
2]
Fe3+ (aq) + 3 C2O42- (aq) ? Fe(C2O4)33- (aq)
Reaktionsbrøken for denne reaktion er:
[Fe(C2O4)3^(3-)] / [Fe^(3+)] * [C2O4^(2-)]^3
Der spørges til hvilken enhed reaktionsbrøken har? Altså om det er M^(-2) eller bare M eller noget helt tredje, kan jeg ikke rigtig finde ud af..
Nogen der er eksperter til det med enheder, og måske lige forklare hvorfor enheden skal være sådan?
1]
Kompleks:
Ag+ (aq) + 2 S2O3^(2-) (aq) <--> Ag(S2O3)2^(3-) (aq)
K = 1,0 * 10^13 M^-2
[S2O32-] = 0,010 M
[Ag(S2O3)23-] = 1,0 * 10^-5 M
Jeg skal finde koncentrationen af Ag+
Kunne jeg fx løse denne ligning? :
[Ag(S2O3)23-] / [S2O32-] * [Ag+] = K
>>> 1,0 * 10-5 M / 0,010 M * x = 1,0 * 10^13 M^-2
- Eller har i en bedre ide til at udregne det på?
2]
Fe3+ (aq) + 3 C2O42- (aq) ? Fe(C2O4)33- (aq)
Reaktionsbrøken for denne reaktion er:
[Fe(C2O4)3^(3-)] / [Fe^(3+)] * [C2O4^(2-)]^3
Der spørges til hvilken enhed reaktionsbrøken har? Altså om det er M^(-2) eller bare M eller noget helt tredje, kan jeg ikke rigtig finde ud af..
Nogen der er eksperter til det med enheder, og måske lige forklare hvorfor enheden skal være sådan?
Skriv et svar til: Hjælp!!!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
