Matematik

parameterfremstilling

07. november 2007 af Janeerendarling (Slettet)
Hej. jeg sidder og knokler med en hjemmeopgave. jeg får givet linje l som har ligning 8x-2y-34=0
Bestem en parameterfremstilling..

vil meget gerne hvis der var en, som kunne hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af mathon

en normal vektor er [8,-2]

en retningsvektor er tværvektor_[8,-2] = [2,8]

8x-2y-34=0 går gennem (0,17)

når P(x,y) ligger på linjen
gælder

vektor_OP = [0,17] + t*[2,8] eller

[x,y] = [2t,8t+17] eller skrevet med runde parenteser

(x,y) = (2t,8t+17)

Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.