Tysk

Udtale af tysk ¨

28. maj 2004 af Sofies (Slettet)
Hej! Hvordan udtales.

ö?

ü?

ä?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2004 af Katty (Slettet)

ö Ø
ü Y
ä Å

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2004 af Symmanine (Slettet)

ä = Æ ;) ikke Å

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2004 af Mads (Slettet)

Nuer det lang tid siden jeg har haft tysk, men jeg tror at 'ä' normalt udtales /æ/ og ikke /å/.

Det følgende vil nok bære præg af denne sides manglende understøttelse af det fonetiske alfabet.
Hvilket også gør det meget svært at give dig et særligt godt svar, da lydene kun kan skrives med det fonetiske alfabet. Men jeg kan prøve at lave onomatopoetisk udgave.

I forbindelse med fonetik kan man ikke nøjes med at se på en enkelt grafi(bogstav), man bliver nødt til at se på så vel grafiske som lydlige omgivelser.
se f.eks på ordene "häuser" og "mädchen"(sp?), der udtales /højser/(hvor 'ø' repræsenterer den åbne ø-lyd, som i 'høj') og /mætsjen/. Det er det samme grafi der er brugt til at repræsentere de to lyde.
Som du kan se er det derfor svært at give et helt fast svar på hvordan disse tre grafier udtales. Til det skal du bruge en bog om tysk fonetik, som du nok kan låne på bibleoteket.

Ellers er der som regel en nogenlunde udtaleforklaring forrest i de fleste ordbøger.

Håber at det hjælper bare en lille smule.

Mads

ps: >#1:og bare for at være helt på tværs, så bruger man i fonetisk transkription ikke store bogstaver....

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2020 af n0mBeY (Slettet)

Ö = ø

Ä = æ

Ü = y


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2020 af Stygotius (Slettet)

Navnene på bogstaverne ä,ö og ü  udtales som hhv. a Umlaut, o Umlaut og u Umlaut.

Læg mærke  til at ord der begynder med disse lyd, finder man under hhv. a,o og u

Lydene selv er hhv.  [æ], [ø] og [y]

-Ingen ved hvad der menes  med em "grafi".

-Udtalen af bogstaver med omlyd er ikke afhængig af deres omgivelser.

-Ordet /mætsjen/ "repræsenterer den åbne ø-lyd"?  Hmmm, javel.


Skriv et svar til: Udtale af tysk ¨

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.