Matematik
ligning for tangent
08. november 2007 af
_rie_ (Slettet)
hej, jeg sidder og kæmper med en opgave:
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i p(1,f(1))
f(x)= 7Lnx - 2x^2
kan det så passe, at x0= 1?
og at man finder y-koordinatet ved at indsætte 1?
altså:
y=f(1)=7Ln(1)-2*1^2
?
og det skulle give -2?
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i p(1,f(1))
f(x)= 7Lnx - 2x^2
kan det så passe, at x0= 1?
og at man finder y-koordinatet ved at indsætte 1?
altså:
y=f(1)=7Ln(1)-2*1^2
?
og det skulle give -2?
Svar #1
08. november 2007 af M_Malling (Slettet)
ja det skal du. men for at finde tangentens ligning skal du tage f´(1) så du får hældningen i x=1
Svar #2
08. november 2007 af _rie_ (Slettet)
jeps, det er jeg klar over, jeg skulle bare høre om mit første træk var rigtigt.
:)
:)
Skriv et svar til: ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
