Kemi

Entalpi = varme?

08. november 2007 af MiaMette (Slettet)
Hvis man nu har en reaktion
a + b -> c og deltaH = -100 kJ
kan man så være sikker på, at reaktionen mod højre er exoterm?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis enthalpien falder (negativ deltaH) frogøres varmeenergi ved reaktionen. Derfor er reaktionen exotherm.

Svar #2
08. november 2007 af MiaMette (Slettet)

Men kan det ikke også være arbejde, da H = E + pV?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Er den kemiske reaktion indvolveet i en fysisk proces, hvor der udføres et arbejde?

Svar #4
08. november 2007 af MiaMette (Slettet)

Det er ikke oplyst. Opgaven lyder:

En reaktion er givet ved
a (aq) + b (s) -> c (g)
og dH = -100 kJ

Vurder, hvad fortegnet og størrelsen af dH betyder.


Synes opgaveformuleringen er ret løs.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du skal skrive om reaktionen frigører varme eller forbruger varme.

Tilføj evt. lidt om, hvad der sker med ligevægten (hvis det er en ligevægt), hvis temperaturen stiger/falder.

Svar #6
08. november 2007 af MiaMette (Slettet)

Men vil der ikke være noget volumenarbejde, da c er på gasform og de to andre er på aq og s?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Da gassens enthalpi er givet ved 1 bar, skal der ikke korrigeres volumenudvidelse.

Skriv et svar til: Entalpi = varme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.