Matematik

3044: find cirklens ligning HURTIGT:)

08. november 2007 af KristinaDue (Slettet)
I et koordinatsystem med begyndelsespunkt 0 er der givet punkterne A(4,1) og B(4,-1) linjen gennem 0 og A kaldes L og linjen gennem o og B kaldes m. En cirkel har både l og m som tangenter og tangenternes røringspunkt med cirkeln er A og B.
bestem en ligning for cirklen.

Hvad gør jeg?? hjælp hurtigt:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af peter lind

Det bemærkes at tangenen er vinkelret på linien gennem centrum og røringspunktet. Af symmetrigrunde må centrum for cirklen ligge på x aksen.
Tegn en figur.

Svar #2
08. november 2007 af KristinaDue (Slettet)

jeg har tegnet figuren, men ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2007 af mathon

en linje gennem O har
ligningen

y = ax

for linjen, l, gennem O og A gælder derfor
1 = a*4, hvoraf
a = (1/4) og l's ortogonaler har hældningskoefficient -4

for linjen, m, gennem O og B gælder derfor
-1 = a*4, hvoraf
a = -(1/4) og m's ortogonaler har hældningskoefficient 4

1) normalen til l gennem A indeholder cirklens centrum

2) normalen til m gennem B indeholder cirklens centrum

bestem ligningen til de i 1) og 2) omtalte ortogonaler og beregn 1.koordinaten til deres skæringspunkt. 2.koordinaten må være 0, da centrum ligger på x-aksen på grund af symmetrien.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2007 af strangers

Dette ville da give:

(x-4)^2 + (y)^2 =1^2..


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2009 af Student2000 (Slettet)

 Hej folkens,

Sidder og grubler over denne opgave, men jeg fatter den simpelthen ikke! Hvorfor kan man gøre som #3 har gjort, gør jeg det, kan jeg simpelthen ikke få det til at passe med tangenterne :/


Skriv et svar til: 3044: find cirklens ligning HURTIGT:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.