Matematik

Toppunkt for parabel?

11. november 2007 af bobop (Slettet)
Kan nogen hjælpe?
En parabel er bestemt ved ligningen y=x^2-x-2.
a)Bestem toppunktet for parablen, og skitser parablen.


Svar #1
11. november 2007 af bobop (Slettet)

Forresten må ingen hjælpemidler anvendes

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2007 af Janeerendarling (Slettet)

find deskriminanten
d= b^2-4ac=9

Toppunkt= (-b/2a, -d/4a)= (0,5, -2.25)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af lotteha (Slettet)

toppunkts formlen

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2007 af Sentinox (Slettet)

Alternativt ved differentation:

y=x^2-x-2 => y' = 2x-1
Toppunkt, kræver y'=0 => 2*x-1=0 <=> x =1/2

Som ved indsættelse giver y-koordinaten.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2007 af allan_sim

#0.
Er Studieportalen ikke et hjælpemiddel? :-)

Svar #6
11. november 2007 af bobop (Slettet)

Hvordan skitserer man parablen

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2012 af djdann (Slettet)

 

 

#2
find deskriminanten
d= b^2-4ac=9

Toppunkt= (-b/2a, -d/4a)= (0,5, -2.25)

 

Hvordan kan du få diskriminanten til 9 ?? vi har ikke fået opgivet nogle tal? 
Det samme gælder toppunket? VI har ikke fået opgivet nogle tal? :D 

I såfald hvis det er, hvilke tal er det så? :D 

 

- dani? :D 


Skriv et svar til: Toppunkt for parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.