Matematik

Endu en ligning

11. november 2007 af Nick8 (Slettet)
Min opgave er:

Løs ligningen:
( x + 8 ) * ( -x i anden + 5x + 25 ) = 0

Ville være dejligt med noget hjælp, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af Angelica18 (Slettet)

Brug nulreglen..

a*b = 0 så må enten a, b eller begge være nul for at udsagnet skal være sandt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2007 af mathon

1) findløsninger til

-x^2 + 5x + 25 =0

og

2) faktoriser dernæst -x^2 + 5x + 25

3) brug nul-reglen

Svar #3
11. november 2007 af Nick8 (Slettet)

L={-3,04 ; 8,09}

Hvad mener du så med at faktorisere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2007 af mathon

(x+8)*(-x^2 + 5x + 25)

faktoriseres
til

(x+8)*(x-(5-5sqr(5))/2)(x-(5+5sqr(5))/2)

Svar #5
11. november 2007 af Nick8 (Slettet)

Undskyld at det skal skæres ud i pap, men jeg har altså ikke lært noget med at faktorisere, hvad var grunden til at jeg skulle finde Løsningerne til -x^2 + 5x + 25 =0? Og jeg er altså ikke sikker på hvordan man bruger nul reglen. Nul reglen er det det der hedder nulpunktsformlen, eller er jeg bare dum at høre på? tak for svarene indtil videre...

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2007 af FeoDra (Slettet)

Du kan starte med at fjerne paranteserne ved at gange dem ud. Derefter isoler du x.

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2007 af mathon

hvis

(x+8)*(x-(5-5sqr(5))/2)*(x-(5+5sqr(5))/2) = 0, skal mindst én af parenteserne - faktorerne - være nul

1) hvis (x+8)=0, er x = -8

2) hvis (x-(5-5sqr(5))/2)=0, er x = (5-5sqr(5))/2 = ca. -3,09017

3) hvis (x-(5+5sqr(5))/2)=0, er x = (5+5sqr(5))/2 = ca. 8,09017


Svar #8
11. november 2007 af Nick8 (Slettet)

Ok, tusind tak for svaret, jeg forstår det nu ...

Skriv et svar til: Endu en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.