Matematik

#Tangenten for en graf#

12. november 2007 af hollak (Slettet)
hej.. her er en hjemmeopgave til i morgen, som jeg slet ikke kan finde ud af. håber derfor at I kan være behjælpelige.

f(x)= x^3-2x^2+7

a) bestem en ligning for tangenten for grafen til f i punktet P(3,14)

b) bestem en ligning for tangenten for grafen til f i punktet Q(-1,-14)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

a)

Hvis du differentierer f(x) og finder f'(3), så har du hældningen til tangenten.

Nu skal du bare opstille en linies lining for linien med hældningen f'(3) og går gennem punktet P(3, 14).

b)

Samme fremgangsmåde
Dog kan du benytte differentialet fra a) "f'(x)"


Er det nok?

Svar #2
12. november 2007 af hollak (Slettet)

nej, ikke rigtigt.. kan du give eksempler med andre tal.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Punkterne P og Q befinder sig som jeg kan se det ikke på grafen...

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Undskyld dobbeltpost...

f(3) = 16
f(-1) = 4

Du har vel ikke skrevet forkert ind et sted?

Svar #5
12. november 2007 af hollak (Slettet)

når jo, f(x)=x^3-2x^2+4x-7

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Det var jo noget helt andet...

Prøv at se her:
http://www.totalgal.dk/help/opgave004.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Kan du bruge det?

Svar #8
12. november 2007 af hollak (Slettet)

ja, og tak hjælpen..

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Det er bare i orden ;)

Skriv et svar til: #Tangenten for en graf#

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.