Fysik
bundaflejrigers alder
12. november 2007 af
blomst89 (Slettet)
fem lige store prøver hentes op fra forskellige lag i bundaflejringen af en sø. Ved alderen af et lag forstås den tid der er gået siden laget blev aflejret. Tabellen viser aktiviteten fra 210,82Pb i de fem prøver. Man kan regne med at alle prøverne indeholdte den samme mængde 210,82Pb da de blev aflejret.
lag 1: aktivitet/Bq=17 dybde/mm=22
lag 2: aktivitet/Bq=7,6 dybde/mm=53
lag 3: aktivitet/Bq=3,6 dybde/mm=81
lag 4: aktivitet/Bq=1,7 dybde/mm=110
Lag 5: aktivitet/Bq=0,68 dybde/mm=145
a) hvad er aldersforskellen mellem lag 5 og lag 1?
b) tegn en graf der viser dybden som funktion af aldersforskellen mellem de enkelte lag og lag 1.
Bestem på grundlag af grafen hvor tykt et lag der aflejres pr. år
hvad er alderen af lag nr. 1?
lag 1: aktivitet/Bq=17 dybde/mm=22
lag 2: aktivitet/Bq=7,6 dybde/mm=53
lag 3: aktivitet/Bq=3,6 dybde/mm=81
lag 4: aktivitet/Bq=1,7 dybde/mm=110
Lag 5: aktivitet/Bq=0,68 dybde/mm=145
a) hvad er aldersforskellen mellem lag 5 og lag 1?
b) tegn en graf der viser dybden som funktion af aldersforskellen mellem de enkelte lag og lag 1.
Bestem på grundlag af grafen hvor tykt et lag der aflejres pr. år
hvad er alderen af lag nr. 1?
Skriv et svar til: bundaflejrigers alder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
