Matematik

Nogle matematiske problemer.

14. november 2007 af Adm1R (Slettet)
For det første hvordan finder man gennem beregning "b" i en linær funktion, jeg har fuldstændig glemt det, og jeg kan ikke rigtigt finde det i mine noter..

og for det andet så kan jeg ikke helt gennemskue denne opgave:

Bestem en forskrift for den eksponentielle funktion, der aftager med 12% pr. tidsenhed, og hvis begyndelsesværdi er 70. Hvilken værdi har funktionen til t=1.

Nogle der kan komme med lidt hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2007 af Madsst (Slettet)

Hvis du ganger med 0,88 hver gang perioden stiger med 1 får du noget der aftager med 12 % pr. tidsenhed.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2007 af mathon

y = ax + b

b = yo - axo



y = f(t) = 70*a^t

f(0) = 70*a^0 = 70*1 = 70

y = f(1) = 0,88*f(0) = 0,88*70 = 70*a

0,88*70 = 70*a

0,88 = a

y = 70*0,88^t

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2007 af Madsst (Slettet)

#2 Når du nu er så ivrig efter at lave folks lektier for dem, har du så også tænkt dig at fortsætte når de skal ud på arbejdsmarkedet? Jeg kunne da egentlig godt bruge en fridag på torsdag hvis du gider møde op i stedet for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2007 af mathon

#3

HVAD skulle det dog gavne DIG at have torsdagsfri.

Du ville jo bare få endnu mere tid til at øge dit intellektuelle hovmods had mod hjælpsomhed.

Det ville da også være meget bedre, om det var endnu vanskeligere at komme ud på det guddommelige arbejdsmarked, som du i den grad ønsker dig en fridag fra.

Skriv et svar til: Nogle matematiske problemer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.