Matematik

Hjælp til en ligning

14. november 2007 af kim19 (Slettet)
Denne her kan jeg ikke rigtig komme igang med, håber en kan hjælpe:

Den ene rod i x^2 + 6x + a = 0 er -2.
Bestem a og den anden rod.

Hvordan kommer jeg igang og hva gør jeg håber en kan skærer det ud i pap for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=413665

Svar #2
14. november 2007 af kim19 (Slettet)

forstår det ikke helt, altså hvis jeg sætter -2 ind får jeg.

-2x^2 - 12 + a = 0

hva gør jeg så her fra ?

håber en kan hjælpe, sorry er bare dum til matematik.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.

(-2)^2 - 12 + a

Du skal så isolere a.

Indsæt derefter a i ligningen, og løs den med hensyn til x for at finde den anden rod.

Svar #4
14. november 2007 af kim19 (Slettet)

4 - 12 + a = 0

så vil jeg få.

-8=-a

skal jeg så sætte -8 ind eller i ligningen ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2007 af Isomorphician

-8 = -a
8 = a

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

-8=-a <=> a = 8

Dette indsættes i liningen:

x^2 + 6x + 8 = 0

(x+2)(x+4) = 0

Så derfor er løsningerne

x=-2 og x=-4

Svar #7
14. november 2007 af kim19 (Slettet)

Mange tak, forstår det nu

Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.