Kemi

kemi gene

15. november 2007 af Aichen (Slettet)
der er nogel spørgmål jeg ikke kan svarer på

kemisk formel for sølv(I)sulfid
og man skal forklare hvorfor omdannelsen er en oxidation.
så skal man forklare hvad der sker kemisk når man renser sølv tøj og prøve at skrive en formel op

er formlen ikke 2s^-+Ag

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af mathon

Ag2S

2Ag + SO2 --> Ag2S + O2

OT(Ag) i Ag = 0 (frit grundstof)
OT(Ag) i Ag2S = +1

OT(S) i SO2 = +4
OT(S) i Ag2S = -2

OT(O) i SO2 = -2
OT(O) i O2 = 0 (frit grundstof)

Svar #2
15. november 2007 af Aichen (Slettet)

det forstår jeg ikke er det fordi der er en op og nedgang det er en oxidation, og hvilken formel skal man bruge når sølv tøj renses

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2007 af mathon

"anløbet" sølvtøj kan renses med ammoniakvand:

Ag2S + 4NH3 --> 2Ag(NH3)2^(+) + S^(2-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)

#3 Det har jeg nu aldrig hørt om før. Den eneste metode jeg kender er den med alu-folie og "soda"-vand.

Hvis man regner ligevægtskonstanten ud for

Ag2S + 4NH3 --> 2Ag(NH3)2^(+) + S^(2-)

er den ca. 8,7*10^-38, med andre ord, den forløber ikke.

Men jeg vil da afprøve den ved først kommende lejlighed, men jeg har svært ved at tro at det er rigtigt.

Selv det mere "letopløselige" AgI kan ikke opløses i NH3-vand.

Skriv et svar til: kemi gene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.