Matematik
hjæl med matematik :S
15. november 2007 af
chik-g (Slettet)
hey folkens
dette opgave kan jeg ikek løse kan ikke hjælpe mig ?? :D
opgave 79
på linå vandværk betaler man en fast afgift på 131 kr. pr. kvartal. desuden betales 9,5 kr pr. m3 vand. en forbruger i linå bruger mellem 0 og 100 m3 vand pr. kvartal.
a. tegn på mm-papir en graf, der viser prisen y i afhængighed af antal m3 vand x.
b. bestem en ligning for sammenhængen
c. hvad koster et forbrug på 37 m3 i et kvartal?
d. en forbruger får en kvartalregning på 511 kr hvor mange m3 vand har han brugt?
e. hvilket vandværk vil være billigt for en forbruger der bruger 42 m3 vand pr. kvartal?
f. ved hilket forbrug er de to vandværker lige dyre??
dette opgave kan jeg ikek løse kan ikke hjælpe mig ?? :D
opgave 79
på linå vandværk betaler man en fast afgift på 131 kr. pr. kvartal. desuden betales 9,5 kr pr. m3 vand. en forbruger i linå bruger mellem 0 og 100 m3 vand pr. kvartal.
a. tegn på mm-papir en graf, der viser prisen y i afhængighed af antal m3 vand x.
b. bestem en ligning for sammenhængen
c. hvad koster et forbrug på 37 m3 i et kvartal?
d. en forbruger får en kvartalregning på 511 kr hvor mange m3 vand har han brugt?
e. hvilket vandværk vil være billigt for en forbruger der bruger 42 m3 vand pr. kvartal?
f. ved hilket forbrug er de to vandværker lige dyre??
Svar #1
15. november 2007 af badooo (Slettet)
a. Tegn grafen for y = 9,5x + 131
Hvor y = prisen, x = antal m3 og 131 er startprisen.
b) Ligningen oven for
c) Sæt 37 ind på x' plads
d) Sæt 511 ind på y's plads og isoler x
e) Aner det ikke, du må have en tabel
f) Find ligningen for det andet vandværk. Sæt dem lig hinanden og isoler x.
f ved jeg ikke om er korrekt, da jeg ikke har hele din opgave.
Hvor y = prisen, x = antal m3 og 131 er startprisen.
b) Ligningen oven for
c) Sæt 37 ind på x' plads
d) Sæt 511 ind på y's plads og isoler x
e) Aner det ikke, du må have en tabel
f) Find ligningen for det andet vandværk. Sæt dem lig hinanden og isoler x.
f ved jeg ikke om er korrekt, da jeg ikke har hele din opgave.
Skriv et svar til: hjæl med matematik :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
