Matematik
differentiering
17. november 2007 af
dk_xpy (Slettet)
Hej..
nogen der kan hjælpe med at differentierer:
f(x) = 4x^3/(x^2 +1)
nogen der kan hjælpe med at differentierer:
f(x) = 4x^3/(x^2 +1)
Svar #1
17. november 2007 af kuerten15
Ja...
Du bruger reglen for at differentiere en kvotient...
Hvis du kalder tælleren for h(x) og nævneren for g(x) får du:
f'(x)=[h'(x)*g(x)-h(x)*g'(x)]/(g(x)^2)
Og hvis du indsætter får du:
f'(x)=[(8x^2)*(x^2+1)-(4x^3)*(2x)]/((x^2+1)^2)
Så kan du reducere tæller og nævner for at gøre det lidt kønnere...
Du bruger reglen for at differentiere en kvotient...
Hvis du kalder tælleren for h(x) og nævneren for g(x) får du:
f'(x)=[h'(x)*g(x)-h(x)*g'(x)]/(g(x)^2)
Og hvis du indsætter får du:
f'(x)=[(8x^2)*(x^2+1)-(4x^3)*(2x)]/((x^2+1)^2)
Så kan du reducere tæller og nævner for at gøre det lidt kønnere...
Svar #2
17. november 2007 af dnadan (Slettet)
Denne differentieres efter brøkreglen, som du finder i din formelsamling.
Skriv et svar til: differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
