Kemi
Mængdeberegning Zinkiodid
18. november 2007 af
hmba (Slettet)
Jeg er blevet i tvivl om følgende opgave:
Hvor mange g zinkiodid kan der teoretisk dannes af 4g jod, når der bruges overskud af zink.
(Udfyld kun de relevante felter)
Det er hvad der står i skemaet:
.............Zn(s)....+...I2(s) => ZnI2(s)
M (g/mol)
m (g)....................4
N (mol)
Det er hvad jeg har udfyldt, men jeg er i tvivl
.............Zn(s)...+....I2(s) =>....ZnI2(s)
M (g/mol.....65,39......126,9........319,19
m (g).....................4
N (mol).............................0,012532
Er der en der er så venlig at skære det ud i pap for mig, og fortælle mig hvor jer er gået galt i byen.
mvh
hmba
Hvor mange g zinkiodid kan der teoretisk dannes af 4g jod, når der bruges overskud af zink.
(Udfyld kun de relevante felter)
Det er hvad der står i skemaet:
.............Zn(s)....+...I2(s) => ZnI2(s)
M (g/mol)
m (g)....................4
N (mol)
Det er hvad jeg har udfyldt, men jeg er i tvivl
.............Zn(s)...+....I2(s) =>....ZnI2(s)
M (g/mol.....65,39......126,9........319,19
m (g).....................4
N (mol).............................0,012532
Er der en der er så venlig at skære det ud i pap for mig, og fortælle mig hvor jer er gået galt i byen.
mvh
hmba
Svar #1
18. november 2007 af mathon
Zn(s)+ I2(s) -->ZnI2(s) kan læses
1 mol I2 ækvivalerer 1 mol ZnI2 eller
253,81 g I2 ækvivalerer 319.22 g ZnI2
4 g I2 ækvivalerer x g ZnI2, hvor
x/(319.22 g) = (4 g)/(253,81 g)
x = 4/253,81*(319.22 g) = 5,03 g
1 mol I2 ækvivalerer 1 mol ZnI2 eller
253,81 g I2 ækvivalerer 319.22 g ZnI2
4 g I2 ækvivalerer x g ZnI2, hvor
x/(319.22 g) = (4 g)/(253,81 g)
x = 4/253,81*(319.22 g) = 5,03 g
Svar #2
20. november 2007 af hmba (Slettet)
Tak for hjælpen,
så tror jeg at jeg kan finde ud af de resterende opgaver, af samme kategori.
mvh
hmba
Skriv et svar til: Mængdeberegning Zinkiodid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
