Matematik

Bestem koordinatsættet

18. november 2007 af miss-diddi (Slettet)
Opgave 1.
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved
y=2x^2+5x-3
Beregn koordinatsættet til hvert af P's skæringspunkter med koordinatsystemets akser.
Beregn koordinatsættet til P's toppunkt.

Svar #1
18. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

Vil gerne have lidt hjælp til overstående :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2007 af mathon

1) Find rødderne i ligningen 2x^2+5x-3=0

2) x-aksen skæres i (rod1,0) og (rod2),0)

3) sammenlign y = 2x^2+5x+(-3) med
y = ax^2+bx+c, som skærer y-aksen i (0,c)

Svar #3
18. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

MMm, er stadig lost,, pinligt nok :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af mathon

løs 2.gradsligningen

2x^2+5x-3=0

Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.