Kemi

en bitte opg.

18. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)
Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig med at finde frem til et resultat. På forhånd tak!!

Beregn volumenet af 2,743 mol gas ved 23,0 C og 1,62 bar.

Svar #1
18. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Hjælp???

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2007 af daddymc (Slettet)

P*V=n*R*T

1,62bar*V=2,743mol*0,0831 (den er altid sådan)* 296,15Kelvin

du skal isolere V så det bliver

V=(2,743mol*0,0831* 296,15Kelvin)/1,62bar=41,67liter

V=41,67liter


læs mere om enhederne på http://da.wikipedia.org/wiki/Idealgasligning

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2007 af daddymc (Slettet)

håber det hjalp

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2007 af mathon

P*V=n*R*T

V = n*R*T/p

V = (2,743 mol)*(0,083145 bar*L/(mol*K)*(273+23,0)K/(1,62 bar) = 41,6715 L

da
R = 8,31451 J/(mol*K) = 8,31451 Pa*m^3/(mol*K) = 0,083145 bar*L/(mol*K)

Skriv et svar til: en bitte opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.