Matematik

Differentialregning

20. november 2007 af server01 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

"I et koordinatsystem er linjen la bestemt ved ligningen
la: 2y=3x+2a
Funktionen f er givet ved
f(x)=2x+cos(x)+1 , x E ]-½pi,½pi[ ,
Bestem a, så la er tangent til grafen for f."

Jeg ved ikke rigtig hvad man skal. f(x) differentieret giver noget med 2-sin(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2007 af mathon

la: 2y = 3x + 2a eller

la: y = 1,5x + a

f(x)=2x+cos(x)+1

f'(x) = 2 - sin(x)

hvis la skal være tangent, kræver det

f'(x) = 2 - sin(x) = 1,5

2 - sin(x) = 1,5

sin(x) = 2 - 1,5 = 0,5

sin(x) = 0,5

x = pi/6

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.