Fysik
Parallelkobling af resistor
21. november 2007 af
Christina_l (Slettet)
Ved at 1/R = 1/R(1) + 1/R(2)
Men hvordan bevises det?
Eller, hvordan kommer man fra ligningen
I(1) + I(2) = U/R(1) + U/R(2)
Til udtrykket
1/R = 1/R(1) + 1/R(2) ??
Håber i forstår mit spørgsmål...
Men hvordan bevises det?
Eller, hvordan kommer man fra ligningen
I(1) + I(2) = U/R(1) + U/R(2)
Til udtrykket
1/R = 1/R(1) + 1/R(2) ??
Håber i forstår mit spørgsmål...
Svar #1
21. november 2007 af mathon
Spændingsfaldet over grenene - fælles - kaldes U
strømstyrken i hovedledningen betegnes I
strømstyrken i grenene betegnes I1 og I2
I = I1 + I2
med erstatningsresistansen Rp menes den modstand, hvor U og I er bibeholdt:
I = I1 + I2 eller
U/Rp = U/R1 + U/R2, der divideret med U på begge sider
giver
1/Rp = 1/R1 + 1/R2
strømstyrken i hovedledningen betegnes I
strømstyrken i grenene betegnes I1 og I2
I = I1 + I2
med erstatningsresistansen Rp menes den modstand, hvor U og I er bibeholdt:
I = I1 + I2 eller
U/Rp = U/R1 + U/R2, der divideret med U på begge sider
giver
1/Rp = 1/R1 + 1/R2
Skriv et svar til: Parallelkobling af resistor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
